• strana_banner22

zprávy

Trend vývoje zahraničních kompozitních flexibilních obalových materiálů-část 1

Vysoce odolný dílčí materiál
Antibakteriální materiál

1. Vysoce odolný dílčí materiál

Výkon hliníkových a plastových kompozitních obalových materiálů je vynikající, ale neprůhledný.Film vyrobený z tenkovrstvých anorganických předmětů (jako je oxid křemičitý a oxid titaničitý) na povrchu plastového filmu, jeho povrchová úprava je stabilní a odolnost vůči plynům je vynikající i po sterilizaci při vysoké teplotě.

2. Antibakteriální materiál

Poškození nebo znehodnocení potravin způsobené mikroorganismy klade vysoké požadavky na obalové materiály.Antibakteriální obal se obvykle přidává k obalovému materiálu pro přidání nových anorganických antibakteriálních činidel k dosažení antibakteriálních účinků na různé patogenní bakterie.V současné době široce používaná antibakteriální fólie, která je vyrobena z antibakteriálních látek a účinných látek na polyolefinovou fólii.Tento antibakteriální obalový materiál má antibakteriální účinky na většinu běžných mikroorganismů, jako jsou E. coli a Staphylococcus aureus.

3. Funkční obalové materiály

Běžné funkční materiály odolné proti korozi, plísním, udržující čerstvost, nano typ atd. Vzhledem k požadavkům lidí na vysokou životnost se rychle vyvíjely čerstvé obaly a úspěšná řada funkčních materiálů udržujících čerstvost byly vyvinuty.Aby bylo možné jej pohodlně používat, obvykle se zpracovává do pytlů nebo listů.

4. Inteligentní obalové materiály

Obvykle se vyrábí z funkčních materiálů, jako jsou fotovoltaické materiály, citlivost na teplotu a citlivost na vlhkost.Dokáže identifikovat a indikovat teplotu, vlhkost, tlak a stupeň utěsnění a dobu balení.Má rozsáhlé aplikační vyhlídky.

Funkční obalové materiály
Inteligentní obalové materiály

Čas odeslání: 22. dubna 2023